Waar woon je het prettigst in Amstelveen?

huizen in amstelveen

Veel makelaars merken dan Amsterdamse gezinnen steeds vaker de uitstap maken naar populaire gemeenten als Haarlem, Hilversum en uiteraard Amstelveen. Al eerder hebben we een aankoopklant aan het woord gelaten over wonen in Amstelveen, zodat je een goed beeld vanuit nieuwbakken bewoners krijgt.

Amstelveen is goedkoper dan Haarlem

Geloof het of niet, maar de leukste buurten van Haarlem hebben inmiddels hogere m2 prijzen en dus huizenprijzen dan de leukste buurten van Amstelveen, zoals Bovenkerk, Elsrijk en Randwijck. Vind je Westwijk ook leuk, dan gaan de huizenprijzen helemaal meevallen, aangezien je daar nog een leuk familiehuis tussen de €500.0000 en €600.000 kunt vinden.

Leukste buurt van Amstelveen

De leukste buurt is voor veel Amsterdammers die opzoek zijn naar een Amstelveens huis: Elsrijk. Je moet er ook wel een beetje ‘rijk’ voor zijn, want voor een beetje gezinswoning wordt al snel €700.000 a €800.000 betaald, en vaak iets meer als een woning helemaal ‘af’ en gemoderniseerd is. In Elsrijk vind je ook nog veel jaren ’30 woningen, en dat vinden veel mensen het leukst om in te wonen.

Randwijck Amstelveen

Randwijck is ook een leuke buurt, nog dichterbij Amsterdam gelegen (je woont bijna praktisch in Amsterdam-Zuid) maar omdat het direct onder de aanvliegeroute van Schiphol ligt (Buitenveldertbaan) is deze buurt net ietsje minder gewild. De woningen daarentegen zijn iets ruimer dan in Elsrijk en bovendien is de wijk net zo groen. Dus stoor je je niet erg aan vlieglawaai, dan kun je prima wonen in Randwijck te Amstelveen.

Stadshart Amstelveen

De buurten rond het Stadshart zijn ook prima buurten. Iets voordeliger, want verder van Amsterdam, en er is over het algemeen iets meer aanbod van woningen dan bijvoorbeeld Elsrijk. Ook zijn dit ‘bestaande’ buurten, die meer cohesie met zich meebrengen dan Westwijk, waar je ook veel tijdelijk gehuisveste exparts vindt, die na een paar jaar weer vertrekken.