buitengebied amstel

Buitengebied Amstel

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Buitengebied Amstel.

Met buitengebied Amstel wordt meestal de groene ruimte langs Ouderkerk de Amstel en Amsterdam-Zuid bedoeld. Veel mensen vinden het nogal een opmerkelijke overgang, van de totale stadse drukte kom je opeens op een superrustige plek terecht: Amstelveen aan Amstel. Geen wonder dat je hier superluxe villa’s vindt, want deze plek is al honderden jaren geliefd bij alle lagen van de Amstelveense bevolking. Sommige (gefortuneerde) Amsterdammers hebben hier hun tweede ‘huisje’.

Buitengebied Amstel bereikbaarheid

Een ander voordeel van deze locatie is dat je binnen enkele minuten niet alleen in Amsterdam bent, ook de snelwegen A2, A9 en A10 zijn feitelijk om de hoek. Voor mensen met een auto is het buitengebied daarom een ultieme plek om te genieten van de rust, maar toch alle belangrijke faciliteiten om de hoek te hebben.

Prachtige woonlocaties rondom de Amstel

De zijwegen die aan de Amstel liggen zoals de Bankrasweg en de Kostverlorenweg hebben ook prachtige woonlocaties, waar soms een paleisje te koop komt. Huizen in het buiten gebied komen niet vaak op de markt, omdat de meeste mensen er niet snel verhuizen. Waarom zouden ze ook! Zo is het veengebied een rustgebied voor vogels, waardoor vele achtertuinen bijna een vogeltuin zijn.

Restaurants aan de Amstel

Aan de Amstel liggen fantastische restaurants, met een heerlijk menu voor iedere beurs. Veel zakelijke lunches worden bijvoorbeeld gehouden langs de plek waar enkele restaurants naast elkaar gevestigd zijn, zoals Loetje aan de Amstel, Brasserie Paardenburg en uiteraard het restaurant van Ron Blaauw, waardoor ook clientèle uit Amsterdam deze plek graag bezoekt.