bankras kostverloren

Bankras / Kostverloren

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina Bankras/Kostverloren.

Zo rond 1960 werd het westelijke deel van de polder (toen nog Nieuwer-Amstel geheten) klaar gemaakt voor bebouwing. De wijk Bankras/Kostverloren in Amstelveen is door de architect ontworpen als tuinstad en daarom vanuit één concept bedacht met vier verwante woonbuurten.

Hoe ziet Bankras/Kostverloren eruit?

De buurten bestaan vooral uit eengezinswoningen met middelhoogbouw aan de randen van de wijk. Rond de winkelcentra in deze buurt staan enkele hoge flatgebouwen. De straten maken veel bochten, dit is bedoeld om het autoverkeer te vertragen. Door de gehele wijk vind je aantrekkelijke parkstroken met waterpartijen.

Bankrasheuvel

Aan de Evenaar (die deze naam heeft gekregen omdat deze het Westelijk- en Oostelijk halfrond in Amstelveen verbindt) ligt op een grote heuvel een park, die Amstelveners kennen als Bankrasheuvel. Via een aantal doorsteekjes kun je eenvoudig wandelen of fietsen naar de fraaie Middelpolder richting de Amstel, waar je een aantal sportvelden vindt.

Waar vind je nieuwbouw in Bankras/Kostverloren?

In de jaren 90 is in het oosten van de wijk nog nieuwbouw gecreëerd rond de Olympiadelaan en de Frits Mullerlaan. Enkele van deze woningen worden thans door woningcorporatie Eigen Haard verhuurd. De bewoners kijken voor een deel uit op het aantrekkelijke pen polderlandschap van de Middelpolder.

Populaire wijk bij Amsterdammers

De laatste jaren is er weinig nieuwbouw in de wijk gepleegd, en hierdoor heeft Bankras/Kostverloren haar eigen herkenbare karakter gehouden. De ligging dichtbij Amsterdam en de zeer goede OV-verbindingen via de aanwezige sneltram zorgen ervoor dat het een populaire wijk is, ook bij ex-Amsterdammers. Het percentage Amsterdammers dat in deze wijk neerstrijkt is dan ook naar verhouding veel groter dan in de zuidelijker gelegen wijken in Amstelveen.

Winkelcentrum Kostverlorenhof

Aan de noordkant van de wijk ligt winkelcentrum Kostverlorenhof. Deze is vernoemd naar een voormalige boerderij die in de polder Bankras gelegen lag. Er zijn twee mooie supermarkten aanwezig: de Dirk en een Albert Heijn. En er zijn vele lokale winkels voor de dagelijkse boodschappen, zoals een kwalitatieve wijnhandel, een goede slager en warme bakkers.

Omdat er in deze wijk ook soms Japanse medewerkers worden gehuisvest, vind je ook enkele Japanse speciaalzaken in de buurt. De komende tijd wordt overigens het winkelcentrum verder opgeknapt, waarbij vermoedelijk ook een parkeergarage wordt gecreëerd.

Supermarkten Bankrashof

Zuidelijker in de wijk vind je Bankrashof aan de Oranjebaan. Hier zijn een Kruidvat, Deen en Lidl supermarkt te vinden. Ook hier zijn grootse plannen voor de toekomst. De verouderde kantoortoren worden bijvoorbeeld vervangen door een moderne woontoren met een parkeerkelder. En op de begane grond komt extra winkelruimte met misschien zelfs horeca.

Conclusie Bankras/Kostverloren

Al met al zijn er veel positieve ontwikkeling in deze wijk, wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat Bankruis/Kostverloren alleen maar meer bruisen zal. Tot slot is er een ruim aanbod van kinderopvangcentra en zijn er diverse basisscholen.