Hoe verkoop je jouw huis in Amstelveen?

tips huis verkopen amstelveen

Een huis verkopen blijft altijd een beetje spannend, ook al roep je de hulp in van onze makelaars in Amstelveen. Je moet immers je huis elke dag dat het te koop staat in onberispelijke staat houden, je binnenruimtes opruimen om je kamers zo luchtig en helder mogelijk te laten lijken, en klaar zijn om je huis te verlaten als er een bezichtiging is gepland.

Het doel is dus om deze stressvolle periode snel te beëindigen door je huis zo snel mogelijk te verkopen en toch de hoogste verkoopprijs te krijgen.

Je Amstelveense huis verkoopklaar maken

Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je kansen om deze taak te volbrengen te vergroten. In dit artikel lopen we de stappen door die je moet volgen om je Amstelveense huis verkoopklaar te maken.

Stap 1. Vind de beste makelaar van Amstelveen

De eerste stap? Je moet een makelaar vinden die je huis aan het grootste aantal potentiële kopers kan verkopen. Gelukkig heb je die met Makelaar Amstelveen al gevonden.

De sleutel is om te werken met een ervaren makelaar die de Amstelveense markt kent. Deze makelaar kan je vertellen wanneer je een eerlijk bod hebt ontvangen en wanneer je een bod hebt ontvangen dat onder de marktwaarde ligt. Makelaars kunnen ook helpen met het belangrijkste aspect van het verkopen van een huis – het vaststellen van de juiste vraagprijs.

Als je je prijs te hoog stelt, zul je weinig of geen aanbiedingen ontvangen. Als je hem te laag vaststelt, verkoop je je huis misschien snel, maar je verlaagt ook de winst die je anders had kunnen maken.

appartement amstelveen

Een deskundige makelaar zal andere woningverkopen in je omgeving bestuderen en je helpen de juiste vraagprijs vast te stellen om een van beide fouten te voorkomen.

Vraag bij het interviewen van makelaars hoeveel ervaring ze hebben. Vraag ze ook om een lijst van recente verkopen die ze hebben gesloten, inclusief de vraagprijs en uiteindelijke transactieprijs. Op die manier kun je bepalen hoe succesvol makelaars zijn geweest.

Stap 2. Doe je onderzoek

Je zult moeite hebben je huis te verkopen als je niet eerst de juiste vraagprijs vaststelt, een prijs die niet te hoog of te laag is voor jouw markt. Gelukkig kun jij, of je makelaar, het nodige onderzoek doen om je kansen op de juiste vraagprijs te vergroten.

Onderzoek vergelijkbare woningen

Een van de dingen die taxateurs doen om de juiste waarde aan je huis te geven is het bestuderen van vergelijkbare woningen. Vergelijkbare woningen zijn huizen in jouw omgeving die vergelijkbaar zijn met het jouwe. Taxateurs kijken naar de verkoopprijzen van recente vergelijkbare woningen om de huidige marktwaarde van je huis te bepalen.

Lees meer over: Taxateur Amstelveen

Maar je kunt vergelijkbare woningen ook bekijken om te bepalen welke kenmerken en voorzieningen tegenwoordig populair zijn. Als andere huiseigenaren nieuwe vloeren of nieuwe badkamers hebben, is dat iets om kennis van te nemen.

Je hoeft niet per se te handelen naar alles wat je ziet, maar het geeft je een idee van wat de concurrentie doet.

Pas op voor trends

Je bent misschien geneigd om trends te volgen die je ziet op populaire social media platforms, maar dat kan averechts werken – je kunt je te veel laten beïnvloeden door de laatste trends en misschien sommige potentiële kopers afschrikken. Trends komen en gaan, en ze spreken misschien niet iedereen aan.

Mensen die regelmatig te maken hebben met taxaties zeggen dat je geen updates wilt doen die potentiële huizenkopers een aanwijzing geven over wanneer de ruimte voor het laatst is aangeraakt in welke vorm dan ook. Dit is waar meer klassieke stijlen een voordeel hebben.

Stap 3. Opruimen en (her)inrichten

Het is belangrijk om je huis goed in scène te zetten voor als er mensen doorheen lopen. Dit betekent dat je je huis anders moet inrichten dan wanneer je er normaal in zou wonen.

Omdat je niet elke dag veel huizen ziet, kan het helpen om een professionele stylist in te huren. Dit is relatief goedkoop, en de persoon zal met je kunnen overleggen over de beste manier om je ruimte in te delen.

Als eerlijke waarschuwing: er zullen veel spullen zijn die ze je zullen vertellen weg te doen. Daar zijn twee redenen voor: ten eerste willen mensen zich hun spullen, niet de jouwe, in de kamer voorstellen. Ten tweede zorgt het weghalen van overbodige spullen ervoor dat de kamer groter lijkt.

Zorg ervoor dat je de ruimte de-personaliseert door voorwerpen als familiefoto’s en memorabilia te verwijderen. Je wilt dat potentiële kopers zich voorstellen dat ze in je huis wonen. Ze zullen daar moeite mee hebben als ze naar foto’s van je familie staren.

“Het kan slim zijn om een professionele stylist in te huren.”

Heb je huisdieren? Je wilt alle tekenen daarvan verwijderen voordat kopers je huis bezichtigen. Dit betekent dat je kattenbakken, kratten, voer en speelgoed moet verwijderen.

Je moet ook je honden of katten weghalen als mensen je huis bezichtigen. Veel kopers zullen direct afgeschrikt worden door de gedachte dat ze in een huis wonen dat huisdieren heeft gehad. Je moet je huis ook een grondige schoonmaakbeurt geven om alle mogelijke geuren die van je huisdieren afkomstig zijn te verwijderen.

Als je te veel spullen hebt, overweeg dan om een opslagruimte te huren terwijl je huis te koop staat. Zo kun je je spullen naar deze unit verhuizen om een luchtigere, meer open sfeer in je huis te creëren.

Lees meer over: Huis verkopen in Amstelveen

Stap 4. Maak je huis grondig schoon

Je huis moet schoon zijn als je indruk wilt maken op kopers. Een vies, rommelig huis zal moeilijk te verkopen zijn. Daarom is het cruciaal om tijd of geld te investeren in een grote schoonmaak voordat je je huis op de markt brengt.

Richt je op probleemgebieden zoals je keuken, kasten en badkamers. Deze kamers zijn essentieel voor de verkoop van een huis. Als ze rommelig en vuil zijn, zullen kopers worden afgeschrikt. Je moet er ook voor zorgen dat de vloeren van je huis schoon en gepoetst zijn, dat je tapijten gestoomd zijn, en dat je ramen helder en licht zijn.

Je kunt je dieptereiniging zelf doen of je kunt professionele schoonmakers inhuren.

Stap 5. Doe strategische klusjes

Als je je onderzoek hebt gedaan, kun je beslissen wat je eventueel moet renoveren door een goed bouwbedrijf in Amstelveen. Hoewel het kan variëren op basis van hoe de markt er in jouw omgeving uitziet, zijn er een paar overkoepelende generalisaties die je als uitgangspunt kunt nemen.

Vergeet kleine verbeteringen niet

Wat je ook in de keuken kunt doen is de knoppen van kastjes veranderen om ze een nieuwe uitstraling te geven. Hetzelfde principe geldt voor handgrepen op deuren in het hele huis. De deur zelf verandert niet veel, dus de handgreep kan hem een heel nieuw uiterlijk geven.

Maar nieuwe looks zijn niet beperkt tot deuren. Je kunt ook nieuwe gordijnen en jaloezieën toevoegen om ramen te verfraaien. Hoewel deze toevoegingen misschien geen bepaald dollarbedrag aan de waarde toevoegen, dragen ze zeker bij aan de esthetiek die geïnteresseerde woningzoekenden kan motiveren om een bod uit te brengen.

Verven

Een frisse verflaag is altijd een slimme zet. Het toevoegen van nieuwe verf aan je slaapkamer, woonkamer en keukenmuren kan nieuw leven brengen in anderszins vermoeide kamers. Nieuwe verf is in feite een van de meest kosteneffectieve verbeteringen die eigenaars kunnen aanbrengen bij de verkoop van een huis.

slaapkamer amstelveen

Wees echter voorzichtig met kleuren. Jij houdt misschien van felrood of oranje, maar veel kopers niet. Het beste is om je muur in neutrale kleuren te schilderen – denk aan wit, grijs of beige – om geen kopers af te wijzen die niet geïnteresseerd zijn in het overschilderen van je paarse keukenmuren.

Checklist voor de verkoop van een huis

Klaar om je huis in Amstelveen te verkopen? Hier is een checklist die je kunt volgen:

  • Zoek de juiste makelaar uit Amstelveen om je te helpen je huis op de markt te brengen en te prijzen.
  • Werk samen met je makelaar – door de verkoopcijfers van soortgelijke huizen als het jouwe te bestuderen – om de juiste vraagprijs vast te stellen.
  • Bezoek plaatselijke open huizen om hun voorzieningen en kenmerken te bestuderen.
  • Maak je huis grondig schoon voordat je het op de markt brengt.
  • Verminder rommel door extra meubels, decoratie en persoonlijke spullen weg te doen.
  • Investeer in grote of kleine reparaties. Zorg ervoor dat niets in je huis kapot is.
  • Huur een huisinspecteur in om belangrijke structurele en andere problemen met je huis op te sporen – en vervolgens te verhelpen.
  • Verf de binnenmuren van je huis. Een verse verflaag is een goedkope en doeltreffende oplossing.
  • Werk aan de buitenaanleg van je huis, verwijder onkruid, plant bloemen en maai je gazon.
  • Als je eenmaal het toneel hebt opgezet, is het tijd om de voorstelling op te voeren. Een huis verkopen is niet anders.

Laat Makelaar Amstelveen je helpen

Hoewel je huis verkoopklaar maken misschien een ontmoedigende taak lijkt, laat dat je niet afschrikken. Je huis verkoopklaar maken is een cruciale stap in het verkoopproces. Neem contact op met Makelaar Amstelveen en wij zullen een deel van de verkoopstress van je schouders nemen, zodat je een soepele overgang naar je volgende huis kunt maken.

Verder lezen: Wat kost een taxatie?