Elsrijk Amstelveen

Elsrijk

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Elsrijk.

Wie van een groene, nette en kindvriendelijke wijk houdt, heeft waarschijnlijk Elsrijk bovenaan zijn of haar verlanglijstje staan. Echter, zoals het (helaas) vaker is met bovengemiddeld fijne buurten: daar willen ook minder mensen vertrekken, en wordt er maar af en toe een mooi huis bij makelaars aangeboden. Maar hoe is Elsrijk ontstaan tot de prettig buurt die zij nu is? Lees snel verder!

Geschiedenis van Elsrijk

Elsrijk-West is rond 1920 ontstaan met in eerste instantie huizen uit de jaren ’20 en ’30, en na de oorlog is er nog een buurt gecreëerd tot pakweg begin jaren ’60. Dit levert een zeer divers beeld qua woningen op, waarbij de eerlijkheid gebied te zeggen dat de jaren ’20 en ’30 woningen het meest populair zijn. Voor zover je de keuze hebt, natuurlijk..

De mooiste waterpartijen van Amstelveen

Het opvallendste kenmerk van Elsrijk-West zijn de prachtige waterpartijen. De grote waterpartij aan de Charlotte van Montpensierlaan is midden jaren ’30 gecreëerd. Deze waterpartijen zijn niet alleen voor de sier overigens, ze dienen ook nuttig doel door het regenwater in de veengrond af te voeren.

Waarom de ligging van Elsrijk perfect is

De ligging van Elsrijk is ook een Pluspunt met de hoofdletter P. Elsrijk zit redelijk noordelijk in Amstelveen gepositioneerd, en dus dichtbij Amsterdam. Hier heb je wél de mooie groene buurt, maar niet het enorme lawaai van overvliegende 737’s richting de Buitenveldertbaan (zoals in Randwijck af en toe). Eigenlijk het beste van twee werelden voor een huizenkoper met iets meer budget.

Bouwstijl Elsrijk-Oost

Elsrijk-Oost heeft iets meer recentere bouw, het naoorlogse oostelijke deel heeft prachtige grote straten en prachtige plantsoenen. In dit deel zijn ook de wat ruimere appartementen van Elsrijk gesitueerd. Sinds een jaar of drie heeft Elsrijk ook de beschikking over een complete Jumbo, waar je op de Rembrandtweg 617 alle dagelijkse producten vindt.

Kinderopvangcentra en scholen in Elsrijk

Elsrijk heeft enkele kinderdagverblijven die over de wijk verspreid zijn, zosls ’t Eigenwijsje, KinderRijk Haspelslaan en Kinderopvang Anders. Schoolgaande kinderen kunnen terecht op de populaire basisschool Piet Hein of de particuliere basisschool Florencius. Ook buitenschoolse opvang is geen enkel probleem in Elsrijk. Kortom, Elsrijk heeft ‘t!