Hoe koop je als starter een huis in Amstelveen?

starter in amstelveen

Een huis kopen in Amstelveen is als starter natuurlijk niet heel simpel. Toch zijn er ook voor starters op de Amstelveense woningmarkt kansen, en daarom delen onze aankoopmakelaars graag hun belangrijkste tips om als starter te kunnen slagen.

Tip 1: Verdiep je in je financiële mogelijkheden

De belangrijkste tip is een hypotheek adviseur bezoeken om te kijken wat je maximale budget is voor je woning. Kijk natuurlijk niet alleen naar wat je kunt lenen, maar bepaal ook eerst wat je per maand aan een woning verantwoord kunt uitgeven. Daarna kun je met een budget gaan kijken voor een huis. En kijk dan in huizen die iets onder je budget liggen, zodat je ruimte hebt om mee te bieden.

Tip 2: Meld je aan voor onze zoekservice

Wanneer je je aansluit bij onze zoekservice, krijg je woningen eerder dan de markt te zien. De meeste makelaars gebruiken een systeem om hun woningen online te publiceren, maar zodra die woning is geupload (maar nog niet is gepubliceerd) krijg jij ‘m al te zien. Dan loop je voor op de markt, met alle voordelen van dien.

Tip 3: Bepaal je favoriete Amstelveense wijken

Er zijn natuurlijk vele interessante Amstelveense wijken. Maar er zijn misschien ook straten en buurten in Amstelveen waar je misschien minder op je plek bent. Neem daarom goed de tijd in je veronderstelde favoriete wijken rond te lopen zodat je exact weet waar je je op moet richten tijdens de zoektocht.

Tip 4: Neem een aankoopmakelaar mee

De meeste starters vinden het spannend om een huis te kopen, zeker in deze overspannen markt. Daarom is het slim een aankoopmakelaar mee te nemen. De verkoopmakelaar neemt kijkers met een aankoopmakelaar vaak serieuzer, en bovendien word je beter ingelicht over de verwachten transactieprijs. Zo voorkom je dat je teveel betaald en verhoog je je kansen.

Een aankoopmakelaar zorgt er ook voor dat je geen overhaaste emotionele beslissingen neem, en je de juiste voorwaarden bij je bod uitbrengt. Denk bijvoorbeeld aan het financieel voorbehoud of een bouwkundige keuring van jouw droomwoning.