Wat doet een aankoopmakelaar?

Wat doet een aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar bereidt bezichtigingen voor, adviseert over het type huis, de buurt, of een vraagprijs redelijk is, en welk bod je maximaal op het huis zou moeten doen. Zomaar een hoog bod doen kan iedereen, maar aankoopmakelaars kunnen ervoor zorgen dat je een goede deal hebt waardoor je op korte termijn kunt profiteren van een waardestijging. Onze aankoopmakelaar in Amstelveen houdt al deze essentiële aspecten in het vizier.

Wat doet een aankoopmakelaar tijdens een bezichtiging?

Tijdens een bezichtiging kijkt een aankoopmakelaar naar de belangrijkste (technische) aspecten van het huis. Hoe is de staat, zijn er gebreken die om een investering vragen, of belangrijke juridische zaken om mee rekening te houden. De aankoopmakelaar haalt tijdens een bezichtiging de emotie eruit, zodat je goed verklaarbaar bod kunt neerleggen voor jezelf én de verkoper.

Aankoopmakelaars in Amstelveen

Dat de Amstelveense woningmarkt krap is, dat zal geen enkele aankoopmakelaar in Amstelveen ontkennen. Populaire huizen die ’s middags online worden gezet, zijn vaak dezelfde dag nog volgepland met bezichtigingen. Maar hoé kun je toch ‘inbreken’ in deze hectische markt? Onze aankoopmakelaars delen tips om slimmer te zijn dan de rest.

Huizenmarkt Amstelveen

We zeggen wel eens dat de huizenmarkt van Amstelveen misschien wel overspannener is dan die van Amsterdam. Dan is het zaak meer te doen dan de rest. Natuurlijk, niemand geeft je 100.000 euro gratis cadeau, maar als het verschil tussen jou en de nummer 1 ‘slechts’ 10.000 euro is, kan een persoonlijk briefje met motivatie het verschil maken. Het blijft immers ook een kwestie van gunnen. Neem die moeite dus, en voeg zo’n briefje toe aan je bod.

Hoe gaat onze aankoopmakelaar te werk?

Het hoogste bod is lang niet altijd het winnende bod. Er zijn ook andere zaken die meespelen, die een aankoopmakelaar voor je probeert te achterhalen. Misschien heeft de verkoper al een huis gekocht en speelt de datum van de overdracht mee in de keuze. Of misschien geeft de verkoper de voorkeur aan zekerheid en helpt het mee als je geen ontbindende voorwaarden voor de koop op tafel legt.

Waarom kiezen voor fulltime aankoopmakelaars?

Actieve aankopermakelaars maken logischerwijs het meeste kans, dus zorg ervoor dat je voor een aankoopmakelaar kiest die dit er niet af en toe bijdoet. Juist in deze markt heb je een makelaar nodig die positief én creatief blijft. Is een wijk helemaal droog gekookt? Dan loont het misschien om samen met de aankoopmakelaar een persoonlijke flyer te verspreiden. Het gaat er immers om dat jij je droomhuis krijgt, hoe dat is gebeurt is minder van belang. We kunnen wel stellen dat mensen die het meeste doen ook het vaakst slagen.

Biedingsstrategie van aankoopmakelaars

Het klinkt misschien als een bijzondere tip, maar deze tip helpt echt mee. Bied nooit een rond getal, maar een bedrag dat lekker opvalt, bijvoorbeeld net boven een duizendtal. Het zou zomaar kunnen dat die laatste € 567,- het verschil gaat maken. Is het huisnummer 123? Dan kun je bijvoorbeeld een bod van € 510.123,- doen om extra om te vallen en de mondhoekjes omhoog te krijgen.

Aankoopmakelaars zijn bovenal onderhandelaars

De Amstelveense huizenmarkt is een waar gekkenhuis. Een aankoopmakelaar weet hoe hij zich in de markt moet bewegen. Hij houdt zijn hoofd koel als het spannend wordt tijdens het bieden, en is bovenal een ervaren onderhandelaar. Maak gebruik van deze kennis en neem een aankoopmakelaar in de hand. Juist in deze overspannen tijd kan dat het verschil maken om een huis in Amstelveen te bemachtigen.

Kies voor een lokale Amstelveense makelaardij

Juist omdat wij heel goed weten wat er speelt in Amstelveen, kunnen wij goed adviseren. Het contact met onze Amstelveense makelaardij is heel laagdrempelig en persoonlijk. Het is in deze gekke tijden belangrijk dat je goed advies krijgt en dat je snel kunt schakelen. We werken met vaste makelaarstarieven en het is dus niet zo dat je na een tijdje opeens meer moet gaan betalen.

10% boven de vraagprijs

De kans dat je in Amstelveen meer dan 10% meer dan de vraagprijs moet bieden is eerder regel dan uitzondering bij populaire woningen. Amstelveners tasten op het moment flink in de buidel om een woning te kunnen kopen. Makelaar Amstelveen kan je hierin adviseren.

Kies voor aankoopmakelaars die meegaan

Wij gaan met je in gesprek over het bedrag dat je voor de woning over hebt. Niet elk huis is namelijk ook direct woonklaar. Je moet in zulke gevallen ook nog geld overhouden voor een verbouwing. Ten slotte kénnen wij de regio Amstelveen op ons duimpje. Daarom gaan we mee op bezichtigingen en schakelen we snel via mail en app.