Taxatie Amstelveen

Een vakkundige taxatie in Amstelveen kun je uiteraard het beste laten uitvoeren door een taxateur van dé bekendste makelaardij uit Amstelveen. Goed, zeer snel én betaalbaar vanaf slechts €750.

  • Waardebepaling voor hypotheken
  • Waardebepaling voor woningverbetering
  • Waardebepaling voor echtscheiding of overlijden
Taxatie Amstelveen
Aankoopmakelaars Amstelveen

Taxatie rapport nodig?

Huis taxeren in Amstelveen

Wanneer wordt overgegaan tot de aankoop van een huis, dan zal de bank vragen om een onafhankelijke taxatie van uw kersverse woning. Maar ook om te kunnen bepalen over de aankoop of verkoop van een woning mogelijk is, een extra hypotheek voor de verbouwing of bij de afhandeling van een boedelscheiding of erfenis van een woning zal huis taxeren Amstelveen op je to-do-lijstje terecht komen.

Taxatie courtage van makelaars in Amstelveen

Niet zelden hanteren makelaars in Amstelveen een courtage model tussen de 1% en 2% voor de taxatie van een woning. Een dure woning betaalt dus snel meer dan een goedkopere woning. Dat is eigenlijk best een beetje vreemd, want vaak blijft het werk hetzelfde voor een taxateur.

Waar op letten bij een taxatie in Amstelveen?

Ten eerste is het van belang te checken of de betrokken taxateur is aangesloten bij het NWWI: het Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze leveren een gevalideerd taxatierapport dat door alle Nederlandse geldverstrekkers wordt geaccepteerd.

Huis taxeren in Amstelveen? Onze taxateurs doen dit al voor € 750,-. Binnen enkele werkdagen klaar!

Taxaties zijn géén bouwkundige keuring!

Een taxatierapport van geeft natuurlijk geen inzicht in de bouwkundige staat van een Amstelveense woning, al wordt de staat van het onderhoud wel beoordeeld bij een correcte taxatie. Wanneer de taxateur hiervoor aanleiding ziet, wordt er al dan niet een extra bouwkundige keuring geadviseerd.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een waardebepaling is een snelle methode van een taxatie. Er worden meerdere referentiepanden bekeken, een visuele inspectie op basis van foto’s en vervolgens een waarde-indicatie gegeven. Maar het blijft een indicatie, omdat je nooit zicht hebt op belangrijke details die een taxateur tijdens de taxatie constateert.

Een waardebepaling is een prima methode voor aankoopmakelaars om een bod te doen op een huis, maar een taxatierapport is bijna altijd nodig bij het aanvragen van een hypotheek. Zo wil de bank weten of het bod op een woning overeenkomst met het benodigde hypotheekbedrag. Meestal wordt een hypotheek gegeven die maximaal het taxatiebedrag bedraagt, het verschil moet je zelf inbrengen.

Officieel taxatierapport

Nederlandse banken en hypothekers eisen hierom een officieel taxatierapport van een onafhankelijke makelaardij. De makelaar-taxateur die ook de aankoop heeft verzorgd mag dus niet zelf de taxatie doen. Door deze waarborg wordt fraude en misstanden voorkomen en komt uiteraard de kwaliteit van het taxatierapport ten goede.

Waarom blijven bouwkundige keuringen naast taxaties nodig?

Een taxateur heeft vooral een signalerende functie als het gaat om bouwkundige zaken van een woning. Hierbij wordt uiteraard de staat van het onderhoud onderzocht door een taxateur. Een taxateur zoomt echter niet in op hele specifieke bouwkundige details.

Zo klimmen taxateurs niet op het dak, terwijl een nieuw dak natuurlijk een prijzige aangelegenheid kan zijn. Daarom is het altijd verstandig een bouwkundige keuring te doen, zodat je weet welke toekomstige kosten je nog kunt verwachten.

© Makelaar Amstelveen

Taxatierapporten voor vastgoed

Wij zijn overigens niet zoals Brockhoff een nvm of era makelaar, maar leveren met onze taxatierapporten wel vakwerk in Diemen en Amsterdam-Centrum. Ook voor vastgoed in Zaandam kan een expat een beroep op ons doen. Wij leveren met garantie tot in Haarlem en doen dus randstadtaxaties goed voor je opstal.

Gevalideerd taxatierapport voor woonhuizen

Zoek je een gevalideerd taxatierapport van een goede taxateur? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij laten woonhuizen taxeren tegen scherpe tarieven in Amstelveen, Amsterdam Oud-West en in Aalsmeer. Zoek je een offerte voor een hypothecaire lening voor inkoop van onroerend goed in Amsterdam en omgeving?

Woning waarde als je je huis in Amstelveen gaat verkopen

Om de woning waarde officieel van een huis in Amstelveen te kunnen taxeren, is een nwwi rapport nodig. Taxateurs met een nwwi taxatie geven een correct beeld van jouw woningwaarde waarmee je financiering kunt aanvragen, vandaar dat het waarde instituut zo belangrijk is. Maar ook een boedelscheiding kan een reden zijn voor taxatie Amstelveen om de staat van onderhoud vast te stellen.

Woningtaxaties tegen lage taxatiekosten?

Ja, wij doen woningtaxaties voor ieder droomhuis tegen lage taxatiekosten. We brengen geen onnodige kosten in rekening en doen randstadtaxaties zeer nauwkeurig.

Taxatierapporten voor 100% goede woningtaxaties

Taxatierapporten kun je overal krijgen. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar kwaliteit: 100% goede woningtaxaties voor financiering van jouw droomhuis. We doen ze op onze vaste taxatiemiddag en het rapport kun je zelfs voor een veilinghuis in Duivendrecht, Heemskerk of Abcoude gebruiken. Onze broker vertelt je graag meer.