Taxatie Amstelveen

Een vakkundige taxatie in Amstelveen kun je uiteraard het beste laten uitvoeren door een taxateur van dé bekendste makelaardij uit Amstelveen. Goed, zeer snel én betaalbaar vanaf slechts €500.

  • Waardebepaling voor hypotheken
  • Waardebepaling voor woningverbetering
  • Waardebepaling voor echtscheiding of overlijden
Taxatie Amstelveen
Aankoopmakelaars Amstelveen

Taxatie rapport nodig?

Wanneer wordt overgegaan tot de aankoop van een huis, dan zal de bank vragen om een onafhankelijke taxatie van uw kersverse woning. Maar ook om te kunnen bepalen over de aankoop of verkoop van een woning mogelijk is, een extra hypotheek voor de verbouwing of bij de afhandeling van een boedelscheiding of erfenis van een woning zal een taxatie nodig zijn.

Taxatie courtage van makelaars in Amstelveen

Niet zelden hanteren makelaars in Amstelveen een courtage model tussen de 1% en 2% voor de taxatie van een woning. Een dure woning betaalt dus snel meer dan een goedkopere woning. Dat is eigenlijk best een beetje vreemd, want vaak blijft het werk hetzelfde voor een taxateur.

Waar op letten bij een taxatie in Amstelveen?

Ten eerste is het van belang te checken of de betrokken taxateur is aangesloten bij het NWWI: het Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze leveren een gevalideerd taxatierapport dat door alle Nederlandse geldverstrekkers wordt geaccepteerd.

Taxaties zijn géén bouwkundige keuring!

Een taxatierapport van geeft natuurlijk geen inzicht in de bouwkundige staat van een Amstelveense woning, al wordt de staat van het onderhoud wel beoordeeld bij een correcte taxatie. Wanneer de taxateur hiervoor aanleiding ziet, wordt er al dan niet een extra bouwkundige keuring geadviseerd.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een waardebepaling is een snelle methode van een taxatie. Er worden meerdere referentiepanden bekeken, een visuele inspectie op basis van foto’s en vervolgens een waarde-indicatie gegeven. Maar het blijft een indicatie, omdat je nooit zicht hebt op belangrijke details die een taxateur tijdens de taxatie constateert.

Een waardebepaling is een prima methode voor aankoopmakelaars om een bod te doen op een huis, maar een taxatierapport is bijna altijd nodig bij het aanvragen van een hypotheek. Zo wil de bank weten of het bod op een woning overeenkomst met het benodigde hypotheekbedrag. Meestal wordt een hypotheek gegeven die maximaal het taxatiebedrag bedraagt, het verschil moet je zelf inbrengen.

Officieel taxatierapport

Nederlandse banken en hypothekers eisen hierom een officieel taxatierapport van een onafhankelijke makelaardij. De makelaar-taxateur die ook de aankoop heeft verzorgd mag dus niet zelf de taxatie doen. Door deze waarborg wordt fraude en misstanden voorkomen en komt uiteraard de kwaliteit van het taxatierapport ten goede.

Waarom blijven bouwkundige keuringen naast taxaties nodig?

Een taxateur heeft vooral een signalerende functie als het gaat om bouwkundige zaken van een woning. Hierbij wordt uiteraard de staat van het onderhoud onderzocht door een taxateur. Een taxateur zoomt echter niet in op hele specifieke bouwkundige details.

Zo klimmen taxateurs niet op het dak, terwijl een nieuw dak natuurlijk een prijzige aangelegenheid kan zijn. Daarom is het altijd verstandig een bouwkundige keuring te doen, zodat je weet welke toekomstige kosten je nog kunt verwachten.