Huizenprijzen dalen (nog) niet in Amstelveen

prijzen huis amstelveen

Het nieuws dat de hypotheekrente stijgt (van 1,5% naar 4% voor 20 jaar), is inmiddels ook in Amstelveen breed bekend. Toch betekent dat niet dat de huizenprijzen fors of überhaupt zullen dalen in onze gemeente. Een recent voorbeeld van een gerenoveerd jaren ’60 huis in de populaire wijk Elsrijk met een vraagprijs van 950.000 euro: verkocht boven de vraagprijs.

Hoe gaat het met de huizenprijzen in Amstelveen?

Een ander interessant detail van dit specifieke voorbeeld is het type kijker: 17 van de 19 kijkers waren als expat te kwalificeren. Rond 2020, het begin van de corona crisis, vertrokken veel expats uit Amstelveen. Maar door het grote personeelstekort in de Randstad komen ze nu weer massaal terug, en de gewilde wijken in Amstelveen staan bovenaan hun lijstje. Zeker als het huis up-to-date is gemoderniseerd.

huizenprijzen amstelveen 2022

Aankoopmakelaars raden verbouwingen af

Verbouwen is sowieso voor expats een slecht idee, tenzij gekozen wordt voor een Bouwgarant aannemer. Ook in onze gemeente zien wij regelmatig cowboy aannemers die het vooral op de onwetende consument hebben gemunt. Niet zelden is dit een goedgelovige expat, waardoor onze aankoopmakelaars in Amstelveen een verbouwing bij expats afraden.

Wat kost een gemiddeld huis in Amstelveen?

Een gezinswoning in de ‘goedkopere’ wijken zoals Kostverloren of Westwijk kost gemiddeld rond de €600.000 euro. Maar de duurdere wijken in Amstelveen bevinden zich ten Noorden van het Stadshart, zoals Elsrijk en Randwijck. Daar betaal je voor een leuk gerenoveerde gezinswoning rond de miljoen zoals het onderstaande voorbeeld (transactiedatum 3 mei 2022) laat zien. En ja, ook hierop werd gewoon nog overboden met meer dan 10%.

huizenprijs amstelveen

Huizenprijzen dalen waarschijnlijk niet in 2022

Als er op populaire woningen nog steeds 20 kijkers afkomen, dan kun je je wel voorstellen dat de huizenprijzen voorlopig nog niet zullen dalen. De kopersgroep expats zal zich hierbij extra focussen op de gewilde wijken waardoor wij denken dat er een groter prijsverschil zal gaan ontstaan tussen wijken als Bankras of Westwijk en Elsrijk of Randwijck. Dit omdat de hoogopgeleide expats in de laatste wijken meer woningen van hun gading vinden, en de buurt door hen als prettiger wordt ervaren.