Woningpresentaties lezen als een aankoopmakelaar

woningpresentaties aankoopmakelaar amstelveen

Eén van de meest belangrijke zaken voor een makelaar als je een huis wilt verkopen, is de woningpresentatie. Belangrijk, omdat je zoveel mogelijk kopers wilt hebben die op de juiste gronden beslissen om een bezichtiging in te plannen. Woningpresentaties moeten dus zo mooi én realistisch mogelijk zijn, want aan prachtige foto’s die niet de werkelijkheid goed voorspiegelen hebben, heeft het team van Makelaars Amstelveen niets. Toch zien onze aankoopmakelaars nog regelmatig dat de realiteit niet optimaal in foto’s wordt overgebracht.

Aankoopmakelaars herkennen té creatieve teksten

Zo kan een goede aankoopmakelaar uit Amstelveen je erop attenderen dat een copywriter de realiteit mooier probeert voor te spiegelen dan die in werkelijkheid is, of er wordt teveel ‘gespeeld’ met taalgebruik. Denk aan woorden als een knus voorportaal, wat moet verbloemen dat we het over een kleine hal hebben. En ook met formaten wordt soms nogal eens veel te veel naar boven afgerond, zo is 4,5 meter geen 5 meter, maar als hier een patroon in komt bij meerdere slaapkamers kan dit toch verkeerde verwachtingen opwekken.

Lezen wat juist niet in Funda advertenties staat

Wat je als koper vooral zelf moet doen is ‘lezen’ wat niet in de tekst staat. Lawaaiige straten of buren zijn zaken die niet snel in een Funda advertentie zijn te lezen. Maar die gettoblaster in de voortuin van de buren is misschien wel te zien en die drukke doorgaande straat met veel passendere auto’s ook. En dat er 10 meter verderop een prachtige spoorlijn ligt zal meestal ook niet in de woningpresentatie van een huis worden vermeld, al scheelt het dat Amstelveen in ieder geval geen spoorlijn heeft.

Bekijk de buurt voordat je je aankoopmakelaar belt

Hoe dan ook, wanneer je een huis vindt in Amstelveen is het niet alleen zaak om direct in de telefoon te klimmen en je Amstelveense aankoopmakelaar te bellen, maar ook goed te kijken of de buurt van het huis echt past bij je woonwensen. Een rondje via Google Maps is in 2 minuten gelopen. Maak na de gemaakte afspraak alvast een echt rondje om te bevestigen of dit de buurt is waar je wilt wonen. Zo niet, geen probleem, maar zeg bij verkoopmakelaars wel de afspraak netjes op tijd af zodat iemand ander de gelegenheid heeft voor een bezichtiging.