VVD Amstelveen wil focus op koopwoningen

VVD koopwoningen Amstelveen

Ze zijn een doorn in het oog van iedere gepassioneerde makelaardij in Amstelveen: vastgoed-ontwikkelaars die even snel geld willen verdienen op de Amstelveense huurwoning-markt, zijn niet langer welkom als het aan de VVD fractie in Amstelveen ligt. VVD-raadslid Gerritsen zegt dat zijn partij striktere voorwaarden wil stellen aan ontwikkelaars en dat tevens de focus verlegt moet worden naar de bouw van woningen in het koopsegment.

VVD Amstelveen: niet alleen dure of luxe woningen

Wat de VVD in Amstelveen betreft worden er de komende jaren overwegend koopwoningen voor onze inwoners gerealiseerd. De partij wil ook niet alleen dure of luxe woningen zien, maar juist alle soorten woningen voor zowel jong als oud en diverse inkomensgroepen.

Focus van huurwoningen naar koopwoningen

De afgelopen jaren hebben zich in Amstelveen talrijke ontwikkelaars gemeld en zijn vooral plannen met vooral huurwoningen in het duurdere segment gerealiseerd. Ook daar was vraag naar, maar als het nu aan de Amstelveense VVD ligt wordt de focus nu aangepast naar kwalitatief hoogstaande koophuizen.

Voorrang voor inwoners uit Amstelveen

De partij wil ook dat er meer oog voor design komt. Immers als een woning eenmaal staat wordt er wel minstens 60 jaar tegenaan gekeken. Dan wil je dat het er prachtig uitziet, dat het helemaal past bij Amstelveen en dat het een goede investeringsmogelijkheid biedt voor de Amstelveners.

De gemeente Amstelveen zal de deur voor ontwikkelaars altijd open houden, maar bij binnenkomst moeten de voorwaarden duidelijk zijn. Dit betekent wat de VVD in Amstelveen betreft onder andere focus op koopwoningen waarbij gevestigde inwoners bij inschrijving voorrang krijgen. Op die manier wordt voorzien in een brede behoefte.

Veel interesse bij projectontwikkelaars

Wanneer met een projectontwikkelaar wordt gesproken over de Amstelveense woningbouw, dan zal dit eerst moeten gaan over de basisvoorwaarden van de gemeente. Volgens de lokale afdeling van de VVD is er meer dan voldoende interesse vanuit de markt om mooie projecten voor Amstelveen te realiseren. Daarbij stipt men aan dat geen deal soms een betere optie is, met de bovenstaande uitgangspunten in gedachten.