Verplicht energielabel C Amstelveense kantoren

energielabel kantoorpanden amstelveen

Ondernemers worden er door de gemeente op gewezen dat ook in Amstelveen alle kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter vanaf 1 januari 2023 a.s. moeten voldoen aan energielabel C.

Amstelveen informeert kantooreigenaren

Eigenaren van zakelijk vastgoed die nu nog niet voldoende gecertificeerd zijn hebben volgens de gemeente nog enige tijd om maatregelen te nemen. Amstelveen heeft, in samenwerking met de Omgevingsdienst, deze kantooreigenaren inmiddels geïnformeerd.

50 gratis quickscans beschikbaar

Gemeente Amstelveen meldt dat certificatie een zeer intensief traject kan zijn. De gemeente ondersteunt samen met de Omgevingsdienst, deze pandeigenaren bij het behalen van energielabel C. Zo zijn er door de gemeente Amstelveen vijftig gratis energie quickscans beschikbaar gesteld.

30% op de energiekosten besparen

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon hierover: “De scan geeft ondernemers inzicht over hoe bewuster kan worden omgaan met het energieverbruik binnen het bedrijf. Dit is goed voor het klimaat en bespaart dure grondstoffen, maar het is ook belangrijk dat ondernemers hiermee de energiekosten behoorlijk kunnen verlagen. Uit ervaring blijkt dat in minder dan drie jaar gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten kan worden bespaard.”

Verbeteringen kantoorpanden

Het energielabel laat direct zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke mogelijkheden voor verbetering er nog zijn. Het doel van de overheid is om te zorgen dat pandeigenaren energiezuinige maatregelen nemen, zoals het installeren van zonnepanelen of een zuinige cv-ketel.

Verplicht bij verkoop sinds 2008

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand was een energielabel al sinds 2008 verplicht. Amstelveense pandeigenaren met een vloeroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter die nu nog niet voldoen aan energielabel C kunnen de quickscan aanvragen per mail op info@klimaatroute.nl of door te bellen met 020 700 9438.