Makelaars: vaker vergunningsvrij aanbouwen

Makelaars vergunningsvrij aanbouwen Amstelveen

Makelaars constateren dat in Amstelveen de laatste tijd meer dan ooit een aan- of uitbouw wordt geplaatst. Door de krapte op de huizenmarkt is het simpelweg interessanter voor huizenbezitters (met mogelijkheden) om aan woningverbetering te doen. En Amstelveen gaat deze huizenbezitters nog meer helpen met hun uitbreidingsmogelijkheden.

Vergunningsvrij dakkapel of aanbouw plaatsen

Het Amstelveense college van B en W wil namelijk de vergunningplicht voor kleine bouwprojecten en verbouwingen afschaffen of vereenvoudigen. Denk dan aan het plaatsen van een dakkapel, aanbouw of erfafscheiding. Wel moet er logischerwijs worden voldaan aan bepaalde voorwaarden of welstandseisen.

Volgens makelaars uit Amstelveen komt het Amstelveense college met de extra verruiming van het aantal vergunningsvrije bouwwerken tegemoet aan een sterke wens uit de samenleving en loopt zij vooruit op de invoering van de Omgevingswet in 2022. Het gaat om veelvoorkomende kleinere bouwwerken waarvan de impact op de omgeving maar beperkt is.

Gemeente Amstelveen: focus op echte excessen

Volgens de wethouder helpt het verruimen van het aantal vergunningsvrije bouwwerken niet enkel Amstelveners die een kleine aanbouw wil realiseren, maar helpt het ook de gemeente bij het verlagen van de werkdruk bij het team vergunningen en handhaving. Dit doordat er minder vergunningaanvragen en toezichttaken op verleende vergunningen te verwerken zijn, kunnen zij zich beter richten op de echte excessen in de woningmarkt.

Makelaars in Amstelveen

Volgens onze makelaar in Amstelveen is dit alles goed nieuws voor huizenbezitters mét en zonder uitbreidingsplannen. Zo zal naar verwachting de waarde van vastgoed zonder uit- en aanbouw in Amstelveen extra kunnen stijgen door de verruimde en versimpelde procedure. Tegelijkertijd is het goed nieuws voor Amstelveners die te maken hebben met te weinig woonruimte, maar door de overspannen huizenmarkt vastzitten in hun huidige woonsituatie.

Projectmakelaars in Amstelveen

Het versimpelen en versnellen van procedures is ook waar de nieuwe Omgevingswet naar streeft. Met het verruimen van het aantal vergunningsvrije bouwwerken loopt het Amstelveense college vooruit op de invoering van de Omgevingswet medio volgend jaar. Voor projectontwikkelaars in Amstelveen het ook een grote stap vooruit, want hierdoor lopen projecten minder vertraging op bij de uitvoering.