Gemiddelde huizenprijzen in Amstelveen anno 2021

Amstelveen Woningmarkt

De Amstelveense woningmarkt heeft in 2021 opnieuw een record bereikt. De gemiddelde vraagprijs steeg dit jaar al naar €558.500,- en Amstelveense aankoopmakelaars spreken dan ook van de grootste prijsstijging sinds 1995. De oorzaak zoeken makelaars en taxateurs in de verder toegenomen schaarste en een stijgend percentage overbiedingen op woningen.

90% van de huizen binnen 10 weken verkocht

Meer dan 80% van de woningen in Amstelveen wordt verkocht boven de vraagprijs. Vijf jaar geleden werd bij slechts 10 procent van de woningen overboden. Het duurt ongeveer 24 dagen voor een Amstelveense woning is verkocht, en dit is de kortste periode ooit gemeten. 90% van de huizen is binnen 2,5 maand verkocht.

prijzen huizenmarkt Amstelveen

De WOZ-waarde in Amstelveen is in slechts 5 jaar tijd met bijna € 200.000,- euro gestegen.

Hoogste huizenprijzen in Elsrijk (Amstelveen)

Elsrijk is één van duurste wijken van Amstelveen, daar betaalde je per m2 gemiddeld € 5.687 in de afgelopen 6 maanden. Doordat in Elsrijk ook relatief veel grote woningen zijn te vinden zie je dat ook de gemiddelde vraagprijs voor een huis in Elsrijk met een bedrag van € 640.000,- behoorlijk hoog ligt. In de afgelopen 12 maanden zijn er slechts 49 huizen in Elsrijk verkocht.

Blijven de huizenprijzen hoog in Amstelveen?

Dat is natuurlijk dé hamvraag. Er zijn zaken die wellicht tot afkoeling kunnen leiden. Zoals een mogelijk stijgende hypotheekrente in 2022. Echter, in 2020 voorspelden de banken ook een stijgende hypotheekrente, maar het omgekeerde werd zelfs de waarheid. Het voorspellen van huizenprijzen is dus zelfs voor de experts onmogelijk. Een lage rente betekent doorgaans een hoge huizenprijs.

Overbieden op een huis in Amstelveen

Tegelijkertijd zien we nog steeds veel Amsterdamse gezinnen die een mooie overwaarde in dure Amsterdamse buurten hebben kunnen incasseren (vaak een verdubbeling van de aanschafprijs) en deze gezinnen komen voor rust en veiligheid naar Amstelveen.

huizenprijzen Amstelveen

Ontwikkeling van de huizenprijzen in Amstelveen: iedere stip is een transactie.

De overwaarde wordt vaak vanzelfsprekend ingezet bij het overbieden op een huis. Veel makelaars verwachten daarom dat de huizenprijzen in Amstelveen nog zeker niet afvlakken en zelfs nog verder kunnen stijgen, zoals aan de grafiek met transactieprijzen goed is te zien.