Hoe werkt een video-bezichtiging bij makelaars?

videobezichtiging makelaars

60 geïnteresseerden die zich bij onze Amstelveense makelaardij aanmelden voor een bezichtiging op één huis? Dat is in de huidige Amstelveense woningmarkt geen uitzondering meer. Een deel komt dan op een wachtlijst, tenzij je kiest voor videobezichtigingen als extra optie, waardoor ook deze kijkers de mogelijkheid hebben om te bieden op hun gedroomde Amstelveense huis.

Hoe werkt een videobezichtiging?

De makelaar loopt door de woning en benoemt (terwijl hij filmt) alle belangrijke details van het huis. Deze videobezichtiging wordt vervolgens verzonden naar iedereen die op de wachtlijst staat omdat hij of zij niet meer in aanmerking kwam voor de persoonlijke rondleiding. Deze video komt dus niet online, en is exclusief voor de geïnteresseerden die zich online hebben aangemeld.

30 à 40 bezichtigingen per huis

Populaire huizen zijn soms binnen een uur na aanmelding op Funda al volgeboekt voor een persoonlijke rondleiding. Wanneer je dan een uurtje Funda niet hebt gecheckt, kun je dus al het risico lopen te laat te zijn voor jouw droomhuis. En voor de meeste makelaars zijn tijdstechnisch gezien niet meer dan 30 à 40  bezichtigingen per huis praktisch mogelijk, aangezien 4 hele dagdelen bezichtiging per Amstelveense huis als maximum wordt gehanteerd.

Uitnodiging hoogste online bieder

Geïnteresseerden die de video hebben gekregen en bekeken krijgen de mogelijkheid om een bod uit te brengen, net als alle mensen die wel een persoonlijke rondleiding hebben gekregen. Is het bod dat voortvloeit uit de videobezichtiging het hoogste? Dan wordt deze kijker persoonlijk uitgenodigd om de woning binnen 24 uur te mogen aanschouwen en het bod op dit huis gestand te doen.

Win-win situatie op de Amstelveense woningmarkt

Door het grote aantal mensen dat een huis zoekt, voorziet de videobezichtiging echt in een behoefte. Daarnaast is het voor huizenverkopers een interessante optie, omdat men een grotere kans op een hoge verkoopprijs heeft. Kortom, een win-win situatie voor de woningmarkt in Amstelveen.