Waardhuizen Middenhoven Amstelveen

Waardhuizen – Middenhoven

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Waardhuizen / Middenhoven.

Waardhuizen en Middenhoven zijn twee populaire wijken die dichtbij elkaar liggen. We beginnen met Waardhuizen, de wijk die inmiddels iets 45 jaar bestaat en er eerder was dan Middenhoven. In oktober 1976 reikte de Amstelveense wethouder Piet Heemskerk de eerste sleutels uit aan de eerste bewoners van Waardhuizen.

Waardhuizen geschiedenis

De eerste huizen van Waardhuizen stonden midden in het weiland van de polder. De wijk is inmiddels volgebouwd, maar in het Oosten en Zuiden heb je nog steeds veel groen met prachtige vergezichten, wat de wijk uiteraard hierom geliefd maakt.

De wijk ten zuiden van Groenelaan en ten oosten van Middenhoven in Amstelveen. De bouw van deze wijk is begonnen midden in de jaren ‘70 en werd voltooid in de jaren ‘80. Destijds werd de wijk, net als Middenhoven overigens, ontworpen volgens de nieuwste inzichten van die tijd: woonerven met kronkelige straten in het groen. Veilig voor kinderen en prettig om te wonen.

Woningbouw in Waardhuizen

Waardhuizen bestaat voor bijna 70% uit eengezinswoningen, waarin veel gezinnen wonen die de stad hebben ingeruild voor een fijne en goed bereikbare woonomgeving. Aan de noordzijde van Waardhuizen bevindt zich ook wat middelgrote appartementen gebouwen en enkele hogere flats. Aan de zuidzijde van Waardhuizen is vanuit de achtertuin vrij en wijds uitzicht over de Bovenkerkerpolder te evaren, waar je zelfs Uithoorn in de verte kunt zien liggen

Winkels in Waardhuizen

Qua winkels is Waardhuizen prima voorzien. Zo ligt er midden in de wijk het kleine wijkwinkelcentrum Parlevinker voor de dagelijkse boodschappen. Het naastgelegen winkelcentrum Middenhoven is tevens uitstekend bereikbaar. Dit centrum is wel veel groter en wordt daarom ook vaak gebruikt.

Middenhoven

Toen Waardhuizen zo’n beetje tot wasdom kwam zette Amstelveen nog een tandje erbij en begon aan de wijk Middenhoven. ook hier vind je wederom veel woonerven in het groen. Waar in Waardhuizen bijna 70% van de woningen een eengezinswoning is, heeft men in de wijk Middenhoven ook aan alleenstaanden en kleinere families gedacht met een groter aantal appartementen gebouwen. Zowel Waardhuizen als Middenhoven hebben een eigen karakter.

Er is veel groen in Middenhoven en prachtige waterlopen worden begeleid met grasstroken en schattige wandelpaden. Centraal in de wijk is Park Middenhoven dat maar liefst 4 hectare groot is. In de wijk is ook een mooie vijver, een ontmoetingspleintje, een speelterrein met heuse speelbrug, een speelweide en diverse siervijvers.

Tramlijn 51 Middenhoven

Dankzij tramlijn 51 is de wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Oo wordt tramlijn 51 in de toekomst doorgetrokken naar Uithoorn. Nu al zorgt tramlijn 51 voor een snelle en veel gebruikte verbinding naar Amstelveen Centrum en Amsterdam. Vanuit NS station Zuid bereik je per trein zelfs heel Nederland. Middenhoven is qua bereikbaarheid dus echt geweldig.

Scholen en kinderopvang in Middenhoven

KinderRijk heeft een kinderdagverblijf gevestigd in Middenhoven en tevens een BSO en peuteropvang. Midden in Middenhoven liggen een drietal basisscholen zoals de Willem-Alexanderschool, openbare basisschool de Pioniers en de katholieke basisschool de Cirkel.