Stadshart Amstelveen

Stadshart

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Stadshart.

Wanneer je de afslag Amstelveen Centrum neemt zie je direct de Meanderflats vanuit je auto. Recht daarachter ligt Stadshart Amstelveen, het winkelhart van onze gemeente. Een modern winkelcentrum die de laatste jaren regelmatig werd gemoderniseerd en daardoor nog steeds een aantrekkelijke winkelomgeving is voor veel Amstelveners.

Stadshart vanaf 1960

Vanaf de jaren ’60 begon men met het bouwen van Plein 60, wat tegenwoordig Binnenhof heet. Hier kwamen de eerste winkels en woningen. In de jaren erna kwam het onoverdekte Binnenhof erbij en werd de vestiging van V&D Amstelveen er gebouwd. Een pluspunt voor de bewoners was de ruimte parkeergelegenheid, wat nog steeds het geval is. Wat dat betreft blijft Amstelveen – anders dan Amsterdam – een zeer autovriendelijke plaats.

Stadshart vanaf 1998

Vanaf de jaren ‘90 ging men het Stadshart verder uitbreiden met veel aantrekkelijke en overdekte winkels, en natuurlijk die fijne grote ondergrondse garage. Naast winkels is er een bibliotheek gevestigd, een poppodium, een schouwburg, een muziekschool, de Volksuniversiteit en niet te vergeten: het Cobra museum.

Stadshart is méér dan winkels

Het Stadshart heeft een dubbele functie voor Amstelveners: alle centrumvoorzieningen, wonen en werken gebeurt naast elkaar en boven elkaar in het centrum. Het vier-sterren winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft maar liefst 200 winkels. Je vindt er een perfecte mix van lokale winkels tot landelijke en natuurlijke grote wereldwijde ketens. Kijk voor een overzicht van alle winkels en activiteiten op de site van Stadshart Amstelveen.

Kantoren en trams bij Stadshart

Aan de oostzijde van het Stadshart, richting het Handelsplein zijn voornamelijk kantoren te vinden. Hier is ook de eindhalte van tram 5 en tevens een halte van sneltram 51 is op loopafstand. In 2016 is gestart met de verkoop van het luxe appartementen gebouw The City Garden. In dit gebouw zijn inmiddels een aantal winkels en een luxe hotel gevestigd. Omdat het gebouw goed aansloot op de behoefte aan grotere appartementen in Amstelveen, waren alle woningen in no-time verkocht.

Meanderpark Amstelveen

Door de aanleg van het stadspark is tevens aan de oostzijde een zeer fijn woonmilieu ontstaan. Tussen de Meandertorens en de A9 ligt ook het langgerekte Meanderpark, die zich tussen de afwisselende hoog- en laagbouw van Stadshart heen slingert. Ondanks dat deze appartementen uit de jaren ’60 stammen, zijn ze nog steeds gewild omdat ze direct naast het Stadshart liggen.

Scholen en kinderopvang

In het Stadshart zijn vestigingen van kinderdagverblijven Buddies en KinderRijk. KinderRijk heeft in de wijk ook Peuteropvang HDO. Aan de Mr. P.J.M. Aalberselaan ligt tenslotte basisschool Brede School Rembrandt. Voor andere basisscholen en middelbare scholen kun je makkelijk terecht in de omliggende wijken.