Nes aan de Amstel Amstelveen

Nes aan de Amstel

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Nes aan de Amstel.

Nes aan de Amstel is gelegen in het midden van het mooie Amstelland, recht tegenover polder de Ronde Hoep. Nes doet zijn bijnaam Parel aan de Amstel, veel eer aan. Als voormalige buurtgemeenschap beschikt het dorp bijvoorbeeld over een eigen Dorpsraad die de gemeente Amstelveen (waar Nes officieel onder valt), adviseert in alle aangelegenheden die het dorp en haar inwoners raken.

Bereikbaarheid en inwoners Nes aan de Amstel

Nes beschikt niet zelf over winkels, maar er zijn diverse winkelcentra zoals die van Uithoorn, Amstelveen en Ouderkerk die op slechts tien minuten rijden zijn verwijderd. Een prachtig fietstochtje langs Amstel voert een ieder binnen 20 minuten naar de RAI en de Rivierenbuurt in Amsterdam. De A9 is met maar 7 minuten ook heel dicht bij de dorpskern, terwijl Nes aan de Amstel zelf een oase van rust is. Er wonen ca. 400 mensen wonen binnen de kom, en ongeveer 800 inwoners in het buitengebied van Nes aan de Amstel.

Woningbouw Nes aan de Amstel

Het dorp is ontstaan als buurtgemeenschap van veenwerkers in de vroege zestiende eeuw. Heel vroeger stonden er alleen enkele huizen op de Amsteldijk, maar in de twintigste eeuw is men begonnen met bouwen achter de dijk. Dit heeft geleid tot het huidige woningaanbod met huurwoningen van net na de tweede wereld oorlog, en een deel is gerealiseerd tussen 1970 en 2010.  Een deel van deze nieuwbouwwoningen achter de dijk is ook huur, maar het leeuwendeel is inmiddels koop, net als de rustiek gelegen woningen aan de Amstel.

Scholen en kinderopvang

Nes aan de Amstel heeft een eigen basisschool met kinderopvang, meerdere speelplaatsen, een kerk en een begraafplaats, een dorpshuis, horeca en uiteraard vele verenigingen. Ook zijn er meerdere lokale bedrijven en zorgboerderijen wat weer leuk voor de kinderen is. Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in Nes aan de Amstel, waar jong en oud aan meedoen en die de inwoners erg ten goede komen.

OBS De Zwaluw in Nes aan de Amstel

Veel kinderen gaan naar de knusse OBS De Zwaluw, wat een echte dorpsschool is. Hier wordt elk kind gewaardeerd voor zijn of haar eigen talenten en kennen ouders, kinderen en leerkrachten elkaar meestal persoonlijk. De basisschool telt ca. 100 leerlingen die zijn verdeeld over vier klassen en is prachtig gelegen aan de rand van het dorp te midden van veel groene speelruimte en vele nieuwe speeltuinen. Voor werkende ouders is er tevens het Kinder Service Hotel dat drie typen kinderopvang aanbiedt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.