kronenburg amstelveen

Kronenburg / Uilenstede

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Kronenburg / Uilenstede

De wijk Kronenburg / Uilenstede neemt een hele bijzondere plein Amstelveense plek in. Het is natuurlijk een ideaal gesitueerde locatie zo dicht tegen Amsterdam aan. Maar helaas voor Amstelveense huizenjagers: er zijn bijna koopwoningen in dit deel van Amstelveen. Er is hier slechts één nieuwbouwproject geweest en er staan enkele zeer fraaie villa’s.

Aan de zuidkant bestaat de wijk uit het kantorenpark Kronenburg en in het Noorden van de wijk de studentencampus Uilenstede. Leuk detail: het is maar liefst 3.400 inwoners zelfs de grootste studentencampus van heel Europa.

Woningbouwproject ElsenBuiten

Zoals gezegd is er in deze wijk slechts één woningbouwproject gerealiseerd en tussen 2012 en 2014 zijn er nog 50 luxe vrijstaande villa’s en twee-onder-één-kapwoningen toegevoegd wat nu bekend staat als ElsenBuiten. Ondanks de aanrijroute die langs de kantoren loopt maakt de fraaie uitstraling van de woningen en de zeer goede bereikbaarheid veel goed.

De belangstelling was bij de aanvang van dit project meteen enorm, en ook de verkoop verliep pijlsnel. Er komt maar sporadisch een villa te koop, wat veel zegt over het woongenot in ElsenBuiten.

Bedrijventerrein Kronenburg

Aan de zuidkant is bedrijventerrein Kronenburg te vinden. De kantoren zijn vooral grote solitaire gebouwen op ruime kavels met parkeergelegenheden en het groen is zeer fraai aangelegd. De brede groene lanen bieden zowel veel parkeerruimte als perfecte bereikbaarheid richting de Beneluxbaan, zodat zowel Amstelveen als Amsterdam zeer goed te bereikbaar zijn.

Geen transformatie naar wonen

De afgelopen jaren heeft Amstelveen een programma opgesteld om de leegstand waar sommige kantoorpanden mee kampen tegen te gaan. De leegstand had een simpele reden: veroudering, want aan de ligging zo direct tegen Amsterdam aan lag het niet. Een andere optie zou een transformatie naar woningbouw kunnen zijn, maar hier gooit het Lucht Indelings Besluit roet in het eten. Dit omdat de torens in de directe nabijheid van de aanvliegroute richting de Buitenveldertbaan liggen.

Veel groen in Kronenburg en Uilenstede

De omgeving van de woongebouwen is speels ingedeeld met aantrekkelijke loop- en fietspaden alsmede veel groenstroken. Er zijn veel voorzieningen zoals een het sportcentrum van de VU, een filmhuis, een café, een opleidingscentrum en uiteraard alle essentiële winkels zoals een supermarkt. De woongebouwen zijn gebouwd in de periode 1965-1985.

Restaurant Kronenburg

Bewoners kunnen voor hun boodschappen ook terecht in de aangrenzende wijk Bankras. Het beste restaurant van de wijk is Restaurant Kronenburg, waar je ’s zomers ook heerlijk aan het water kunt dineren. Rond de campus zijn diverse laagdrempelige lunch concepten te vinden.