Huizen in Amstelveen krijgen glasvezel internet

glasvezel bankras kostverloren makelaar

Goed nieuws voor inwoners van de wijk Bankras Kostverloren. Hier start KPN al volgende maand (september) met de aanleg van een gloednieuw glasvezel netwerk. Internet via glasvezel is aanzienlijk sneller dan via de kabel, en al helemaal via het oude telefoon netwerk (ADSL). De KPN zelf zegt dat glasvezel erg betrouwbaar is en door de hoge snelheid en bandbreedte krachtig internet levert.

400 meter glasvezel per dag in Amstelveen

Gemeente Amstelveen heeft dit jaar een overeenkomst met KPN afgesloten voor de aanleg van glasvezel. Men verwacht over 3 jaar alle huizen binnen de gemeente kern te hebben aangesloten op glasvezel, wat neerkomt op ongeveer 400 meter glasvezel per dag in Amstelveen.

De glasvezel operatie wordt in combinatie gedaan met de herinrichting van de Frans Halsbuurt, de Schilderswijk en de Vliegeniersbuurt. Op deze wijze wordt de uitrol van glasvezel internet en de voorbereiding van overige werkzaamheden in de wijk tegelijkertijd uitgevoerd.

Evaluatie na aanleg Bankras Kostverloren

Nadat men Bankras Kostverloren als eerste wijk in Amstelveen op glasvezel heeft aangesloten, wordt de aanleg ervan geëvalueerd voor de volgende wijken, en bekeken hoe de uitrol eventueel soepeler of nog sneller kan gaan. KPN informeert bewoners van Bankras-Kostverloren zelf over de uitrol van het netwerk en de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn.

Glasvezel óók belangrijk voor makelaars

Optimaal en snel internet wordt – net als voor makelaars – steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Zeker nu thuiswerken belangrijker wordt en deels een blijvertje is. Omdat glasvezel internet nooit uitvalt en supersnel is, is het ideaal voor het maken videocalls, het streamen van video en het downloaden van grote bestanden.

Positief effect op huizenprijzen

Makelaar Amstelveen geeft tevens aan dat een huizen met een aansluiting op glasvezel positief eruit springen wat betreft huizenprijzen in Amstelveen. Een koopkrachtigere doelgroep vraagt steeds vaker naar de mogelijkheden van glasvezel, en een huis die deze aansluiting al gerealiseerd heeft, heeft logischerwijs een duidelijke plus ten opzichte van huizen die dat niet hebben.