winkelcentrum groenelaan

Groenelaan

Of je fijn woont in een wijk, heeft niet alleen met uw huis te maken, maar vooral met de buurt. Makelaar Amstelveen licht daarom alle buurten toe, met op deze pagina: Groenelaan.

Behalve een ‘gewone’ straat in Amstelveen is Groenelaan ook een bekende aanduiding voor een wijk in het Zuid-Oosten van Amstelveen, ten Zuiden van de snelweg A9 en vanuit de wijk Waardhuizen gezien in het Noorden. Groenelaan start vanaf de Laan van Lagerhuize (waar je het nieuwe KPMG-gebouw vindt) en loopt als een hoofdstraat door de gelijknamige wijk. Dat Nederland een ‘waterland’ is merk je aan alle straatnamen in Groenelaan, want die zijn genoemd naar waterbouwkundige begrippen en bekende rivieren.

Jaren ‘60 en ‘70 bouwstijl in Groenelaan

Als je door de wijk Groenelaan loopt zie je een afwisseling van hoge flats, middenhoogbouw en eengezinswoningen. Groenelaan is als tuinstad bedacht en heeft hierdoor vele groene stroken en en prachtige waterpartijen. De wijk zelf is verdeeld in vier woonbuurten en deze zijn ingericht met woonpleinen met voldoende parkeergelegenheid. In de tijd dat deze buurt is ontstaan gingen de architecten er namelijk al vanuit dat iedere bewoner in Amstelveen gemiddeld één auto zou bezitten.

Winkelcentrum Groenhof in Amstelveen

Enkele hoge flats vind je rondom het centraal gepositioneerde winkelcentrum Groenhof. De eerlijkheid gebied te zeggen dat in deze wijk relatief meer ouderen wonen, maar dit maakt de wijk wel een rustige wijk wat weer aantrekkelijk is voor gezinnen met kinderen. Vooral in de woonwijken met eengezinswoningen wonen gezinnen die genieten van de ruimte en het vele groen in de wijk.

Jumbo, Lidl en lokale ambachtelijke winkels

In winkelcentrum Groenhof zijn onder meer een nieuwe Lidl, fijne Jumbo, banketbakker, slagerij en viswinkel te vinden, als mede een slijtere en vele andere lokale winkels. Bijzonder aan de wijk Groenelaan is dat het door de architect zo ontworpen is, dat het winkelcentrum nooit verder dan 800 meter van je vandaan is. Makkelijk huizen aanprijzen voor makelaars dus, want bij ieder huis is het winkelcentrum om de hoek ;-).

Wijds utizicht aan de Oostkant van Groenelaan

Aan de oostkant van Groenelaan staan behoorlijk grote woningen en bungalows. Middels mooie buggetjes en voetpaadjes is een parkachtige omgeving ten oosten van de wijk te vinden. Vanaf hier heb je niet zelden een heerlijk uitzicht over de omliggende weilanden van Amstelveen.

Nieuwbouw rondom Laan van de Helende Meesters

Zoals gezegd vind je aan het Noorden van Groenelaan het nieuwe hoofdkantoor van KPMG en uiteraard Ziekenhuis Amstelland. Onder andere bij de Laan van de Helende Meesters zijn de afgelopen jaren heel wat wat nieuwe appartementengebouwen ontstaan met zowel huur als koopwoningen. De bouwplannen in dit deel zijn overigens nog niet helemaal tot volle wasdom, want er staan nog een aantal gebouwen in de planning. Aan de westkant van Groenelaan rijdt tramlijn 51 over de Beneluxbaan richting Amsterdam.

Kinderopvangcentra en basisscholen in Groenelaan

Kinderdagverblijf KinderRijk heeft in Groenelaan een vestiging aan de Nicolaas Hulplaan en daarnaast zijn Kindercentrum De Stoel en Kinderdagverblijf Bibelebons in de wijk gevestigd. In Groenelaan zijn daarnaast twee basisscholen: De Horizon en De Akker. Tot slot bieden BSO Majest en BSO Kindercentrum De Stoel bieden in Groeneland buitenschoolse opvang aan in Groenelaan.