Amstelveen brengt slecht geïsoleerde huizen in beeld

amstelveense daken thermisch

Huiseigenaren in Amstelveen kunnen in februari 2022 (wanneer de thermische vluchten boven Amstelveen zijn afgerond) online bekijken hoe groot het warmteverlies is van hun dak. Zowel Amstelveners als Amstelveense makelaars kunnen via Amstelveen.nl alle daken bekijken.

Amstelveense daken op de foto

De luchtbeelden laten direct zien wat het warmteverlies van het betreffende Amstelveense dak is. Hoewel dit een goede eerste indicatie betreft, is er nog wel enige tekst en uitleg nodig, en die zal de gemeente Amstelveen op 1 juli middels een gratis webinar geven. Tijdens dit webinar wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over de verschillende kleuren op die op de foto’s te zien zijn.

Slecht geïsoleerde woningen

De wethouder van D66 in Amstelveen zegt dat slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden voor veel energieverlies zorgen, want naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Middels de foto’s krijgen inwoners van Amstelveen de benodigde informatie over hun dak en inzicht in de duurzame stappen die ze kunnen zetten.

daken amstelveen

Collectieve inkoopactie

Om de extra benodigde dakisolaties te ondersteunen organiseert de gemeente Amstelveen in het najaar een collectieve inkoopactie voor isolatie, waardoor huiseigenaren direct geld kunnen besparen op de inkoop van isolatiematerialen. Daarnaast bespaart men direct op de energierekening.

Webinar gemeente Amstelveen

Het webinar vindt 1 juli plaats van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via deze speciale link op de gemeentelijke website. Amstelveners kunnen eventueel hun adres doorgeven als zij zich aanmelden, dan worden enkele van deze adressen als voorbeeld besproken.

Kortom, een goed initiatief van onze gemeente, en voor een heel brede doelgroep interessant: van huiseigenaren en makelaars tot mensen die van plan zijn om binnenkort een (ouder) huis te kopen.