5 populaire woonwensen in Amstelveen

woonwens amstelveen

Letten Amstelveners vooral op de aankoopprijs als zij een nieuw huis overwegen of spelen hele andere factoren een grotere rol? Wat zijn de populairste woonwensen als Amstelveners een nieuw huis willen kopen? Wellicht niet geheel onverwacht, maar de buurt en buren zijn voor Amstelveense huizenjagers het allerbelangrijkst. Een onderzoek onder 500 inwoners bevestigen dat er behoorlijke realistische woonwensen aan de top staan.

Amstelveense woonwens 1: Prettige buurt

Met kinderen zal je in Amstelveen wat vaker verlangen naar speeltuintjes en als twintiger woon je bij voorkeur lekker dichtbij Stadshart. Maar de gezamenlijke factor lijkt wel ‘veiligheid’ te zijn. Amstelveners moeten het gevoel hebben dat ze in een veilige omgeving wonen zonder veel criminaliteit. We zijn niet allemaal van die groepsdieren, maar het helpt natuurlijk wanneer er (een beetje) op elkaar gelet wordt natuurlijk.

Amstelveense woonwens 2: Weinig geluidsoverlast

Natuurlijk zijn er mensen die snel in slaap vallen van gillende sirenes en trambelletjes, maar deze mensen zullen eerder in Amsterdam dan in Amstelveen wonen. Het is fijn als je buren niet de hele dag housebeats strooien of op raggende gitaren spelen die je in de hele straat hoort. Amstelveners vinden het uiteraard wel fijn dat de buurman onze pakketjes aanneemt, vrolijk zwaait als we langslopen of misschien helpt bij een klus in huis, maar we horen liever geen lawaai.

Amstelveense woonwens 3: Genoeg leefruimte

Natuurlijk is het allemaal relatief; in de binnenstad van Amsterdam ben je al blij met een balkonnetje terwijl je in Aalsmeer echt wel twintig vierkante meter tuin voor een redelijk prijs kan regelen. Toch zijn de meeste Amstelveners wel gehecht aan genoeg leefruimte, en onze gemeente biedt deze ook. Zelfs rondom Stadshart vind je genoeg woningen met een voor en achtertuin. In Westwijk vind je overigens de meeste grote tuinen voor een betaalbare prijs.

Amstelveense woonwens 4: Betaalbare hypotheek

Amstelveners staan bekend als realistische mensen. We weten zelf ook wel dat we die dikkke villa in Elsrijk of Randwijck niet direct morgen kunnen betalen. Amstelveners geven dan ook aan dat in het ideale plaatje de prijs een voorname rol speelt. Een tip van onze makelaars: ga altijd uit van je budget en niet van wat je kan lenen. Zo rond 2000 was het een trend om uit te gaan van je maximale lening als bedrag om je huis te financieren, en ook nu in dit ‘overbiedentijdperk’ zien we dit steeds vaker. Maar wees realistisch en bepaal een budget dat je ook in ‘mindere tijden’ kunt betalen. Dat scheelt een hoop kopzorgen en levert weer extra woonplezier op.

Amstelveense woonwens 5: Goed onderhouden huizen

Het is een gegeven: de meeste inwoners van Amstelveen zijn werkzaam in de regio, en hebben niet zelden een kantoorbaan. Dat zien we dan ook terug in de woonwens, Amstelveners ze trekken het liefst in een kant-en-klaar huis waar alle puntjes al op de i staan. Daarom loont het voor verkopers in Amstelveen ook om de puntjes op de i te zetten, zelfs in deze verkopersmarkt. Een goede schilder kost misschien €2.500, maar je kunt er heel wat meer en hogere biedingen voor terugkrijgen. Goed onderhouden verdienen zich, net als een goede makelaar, altijd terug.